valerija
23. Jul 2019. 16:15 napisao/la valerija
DEFINIŠI ME AKO MOŽEŠ

Negde na pola puta prolete mi kroz glavu da bi bilo krajnje vreme da se učine neke promene. Mislim postalo mi je neverovatno dosadno. Sve ustaljeno, jednolično. Pa sad nije baš lako uneti neke promene ali hajde de. Valja pokušati. Samo odakle početi.
A da bar, zbog letovanja, napravim veliko spremanje. Naravno frižidera, pa potom sebe. Ček da razmislim, dal da baklavu bacim ili je smažem. Koliko ono ima kalorij? Majke mi mnogo. I sad dal u djubre pa momentalno u kontejner da strčim. Eto ti dileme. I dok ja tako razmišljam odakle početi u trenu rešavam de da se popiše sve pojedeno ( čitaj halapljivo ) u toku dana. Vreme 16,44 dakle bez razmišljanja, što bi se reklo naizust
jedan štapić s maslinama,
manja porcija bolonjeza,
tri kafe,
pet čaša vode,
jedna breskvica.
Hm hm, slaže se ko pesmica.

Mislim ma pojedem ja tu baklavicu pa večeras kod trenera. A taj slatkasti ukus koji pali grlo, taj miris prepečenih oraha i hrskava korica limuna, ne stvarno nisam u stanju da odolim. Ma poješću je, ali odmah uzimam kalkulator koji kalorije pretvara u broj minuta potrebne vežbe, čisto da me savest ne peče, a peći će me, znam.
Dakle za tačno tri sata moram početi sa vežbom. To mi odgovra lični trener, ono na telefon. Slaže se, ali nerado mi govori, ma prepoznajem to, da baklava nije na jelovniku.
Nad mojim sklopljenim rukama, pogledu krivca i šarmu tipične proždrljivice samo odgovara
Šta sa Vama raditi.
Ma i ja se pitam šta sa sobom raditi, ali razumi čoveče, kako svim čarima odoleti.
Pa zar te nisam zato i angažovala. Ne bre da me izgladnjavaš, već da me definišeš. A kako ćeš, pa to je tvoj problem. Zar te ne slušam kad uperiš prst prema tim spravama za mučenje. Zar nisam umalo zube slomila dok sam na traci trčala, ubila se kada su mi tegovi ispali, upetljala se dok sam na elastičnoj traci pokušala da se spetljam prema tvojim upitstvima, i da ne nabrajam, sve sam ti minute mučenja, uredno platila. Dakle molim te za svoj novac želim adekvatnu uslugu. Da me definišeš. A on će meni
Definišem te kao alapaču, nedoslednu, lenju beskarakternu osobu.
A jel, pa i ja tebe definišem kao tankog trenera koji je jedini bio slobodan, ej bre, da je onaj drugi, na koga bacih oko, bio slobodan, znaš kada bi mi na pamet pala baaklava. Tek toliko da znaš.
Čujem smeh i termin.
Jupi mazohizam s njegove strane biće večeras uzašan, ali...
Pa lični trener je baš to, lični. Dakle MOJ.
I tako odo se spremati, mislim mora se još rešiti šta do teretane obući, šta u teretani, kako mi stoji, pa šminka, kosa. Uf biti žensko danas je baš teško.

Iz dnevnika bez datuma
Valerija
Komentari
AlexaT88 23. Jul 2019. 23:23
0 glasova
sad citam,ali mutno,a i slova mi lete gore dole,malo sam popio,ali nemoj da mi zameris,neki dan cu sve lepo procitati i oceniti
AlexaT88