Budite zdravi i vitki, bez nekih velikih dijata, jednostavno poradite na sebi i uzivajte u tomeSmiley (6)

Članovi
Prikazano od 1 do 6 od ukupno 95
Komentari
Kokica 26. Jun 2013. 11:54
0 glasova
Kokica
Kokica 24. April 2013. 10:15
0 glasova
Kokica
Dajana:) 3. Maj 2012. 12:42
1 Vote
Saveti za smanjenje telesne težine

Preduslov za idealnu liniju predstavljaju fizička aktivnost i pravilna ishrana. Pridržavajte se sledećih saveta i sigutno ćete se rešiti suvišnih kilograma.

Ne preskačite obroke
Redovni obroci podstiču metabolizam, pa se trudite da uzimate obroke u razmaku od tri do pet sati. To je vreme koje je potrebno da se prethodno uzeta hrana preradi. Kada preskačemo obroke, usporava se metabolizam i sagoreva se mnogo manje kalorija.

Konzumirajte voće i povrće
Obogatite ishranu svežim voćem i povrćem. Takođe, uzimajte namirnice bogate biljnim vlaknima, a izbegavajte namirnice koje sadrže visok procenat zasićenih masnoća, soli i veštačkin aditiva. Smanjite upotrebu belog šećera i belog brašna.

Obavezno doručkujte
Nemojte nikada preskakati doručak jer je on najvažniji obrok. Doručak obezbeđuje energiju koja je potrebna za celodnevne aktivnosti, sprečava fizičku slabost, stres i depresiju. Najbolje je doručkovati između 5 i 9 časova ujutru. Za doručak možete jesti proteine jer povećavaju osećaj sitosti. Dobar izbor su i žitarice zato što sadrže malu količinu masnoća, veću količinu prirodnih vitamina, kao i složene ugljene hidrate, pa i one stvaraju osećaj sitosti.

Vežbajte
Nikako nemojte zanemariti fizičku aktivnost. Fizička aktivnost podstiče mršavljenje, smanjuje napetost, omogućava bolji san i sprečava mnoge bolesti (dijabetes, kardiovaskularne bolesti, bolesti kostiju…). Telesna aktivnost mora da predstavlja opuštanje i radost, pa treba izabrati onu koja vam najviše odgovara.

Jedite ribu
Ukoliko jedete ribu koja je bogata omega-3 masnim kiselinama, brže ćete izgubiti kilograme. Omega-3 masne kiseline ubrzavaju metabolizam i stimulišu produkciju hormona leptina koji je zadužen za duži osećaj sitosti. Losos, sardine, tunjevina, skuša i bakalar sadrže dragocene omega-3 masne kiseline.

Konzumirajte vodu u dovoljnim količinama
Redovna konzumacija vode je takođe veoma važna. Pijte litar i po ili dva litra dnevno.

Dobri proteini
Proteini proizvode hormon glukagon, koji organizmu šalje znak da troši nezasićene masti. Oni ubrzavaju metabolizam i odlični su za mršavljenje. Jaja, živinsko meso i mahunarke su bogati izvori korisnih proteina.
Last Update on 3. Maj 2012. 12:42 by Dajana:)
Dajana:)