Preporuči knjigu

Prikazano od 121 do 132 od ukupno 132
#121 13. Maj 2015. 18:27
Refren, roman mladog Andrije Jonića, predstavlja istinitu priču o osobi nepoznatog imena koja je, upravo iz tog razloga, tokom priče predstavljena pod nazivom ''NN''. Život NN-a je vrlo jednostavan. Svakoga jutra on kreće u kratku šetnju kroz grad a potom odlazi do parka crvenog cveća i tamo provodi neko vreme posmatrajući okolinu i zapisujući svoje misli. Nakon nekog vremena, odlazak u park dobija još jednu svrhu. Jednoga dana, ispred ulaznih vrata, NN pronalazi misteriozno pismo ispisano nepoznatim rukopisom. Pismo je sadržalo kratku poruku: ''Čekaj me u parku crvenog cveća, ne znam kada…'' Prvo na šta je pomislio bilo je to da je pismo od jedne njemu poznate osobe, njegove izgubljene ljubavi. Iznenađen ovakvim činom čak i posle bezuspešnih pokušaja da sazna ko mu je zaista napisao poruku, NN je nastavio da svakoga dana čeka nepoznatu osobu u nepoznato vreme.
Na kraju, čekanje je dovelo do nečega o čemu nije ni sanjao...

Inače, dobitnik je nagrade ''Pegaz'' za roman godine Književne omladine Srbije na 58. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Roman je istinita prič,a u kojoj su svi likovi i događaji stvarni; postojali su ili još uvek postoje.
The following users say Thank You to for this useful post:
#122 5. Jul 2015. 10:29
Toplo preporučujem ''Ljubavna pisma'', jedan od romana Kejti Ford (pored ovog romana, u knjižarama se može pronaći i ''Leto ljubavi'' - takođe, moja preporuka).

Budući da je knjižara u kojoj radi pred zatvaranjem, Lora Horsli u trenutku nesvojstvene nepromišljenosti pristaje da pomogne u organizaciji književnog festivala, koji će se odvijati duboko u srcu engleske unutrašnjosti. Ali, njeno prvobitno uzbuđenje ubrzo će se povući pred panikom koja će je uhvatiti kada shvati koliko će naporne i obimne biti njene obaveze. Povrh svega, članovi festivalskog odbora zbog nedužne greške veruju da je Lora lična prijateljica pisca s vrha njihovog spiska želja i da im može obezbediti njegovo gostovanje. Lora jeste krišom opčinjena Dermotom Flinom otkako je učila o njemu na fakultetu, ali putovanje u Irsku da ubedi čuvenog pustinjaka da izađe iz skrovišta nešto je sasvim drugo.

Rešena da prihvati izazov, ona polazi da upozna svog junaka među književnicima. I ponovo je snalazi više teškoća nego što je očekivala – Dermot svakog izluđuje svojim temperamentom, a povrh svega je do guše u opakoj spisateljskoj blokadi. Uz to je iritantno privlačan i, po svemu sudeći, rešen da doda Loru svom spisku osvojenih žena.


Nežno, toplo štivo, snažni likovi, stil pisanja je lagan i lep - idealno za sate odmora. Inače, romani Kejti Ford su prepoznatljivi po finim zanimljivim ilustracijama, pa ćete ih, nakon čitanja, poželeti i u svojoj kućnoj biblioteci - za nas, koji romane ne čitamo samo jednom Smiley (6).

Ja bih toliko, uživajte u d_book
The following users say Thank You to for this useful post:
#123 13. Oktobar 2015. 08:27
Veoma tražen čovek - Džon Le Kare

Novi špijuni s novim prioritetima , stari sa starim ; terorizam kao nova mantra; časni ljudi koji žele da učine nešto dobro , ali zapadaju u moralne dileme; mnoštvo čvrstih , racionalnih razloga za nečovečne postupke; ovo je potka "Veoma traženog čoveka" , Džona le Karea. Poluizgladneli mladi Rus u dugom crnom kaputu prokrijumčaren je u Hamburg u zlo doba noći.

U torbici oko vrata krije neverovatnu svotu gotovine. Posvećeni je musliman. Ili možda nije ? Kaže da se zove Isa. Anabela , mlada idealistički nastrojena nemačka advokatica za ljudska prava , odluči da spase Isu deportovanja. Uskoro joj klijentov opstanak postaje važniji i od karijere – ili vlastite bezbednosti. U kopanju po Isinoj tajanstvenoj prošlosti , suočava se s potpuno oprečnim Tomijem Bruom , šezdesetogodišnjim naslednikom neuspešne britanske banke Braća Bru , sa sedištem u Hamburgu. Anabela , Isa i Bru sklopiće neverovatan savez – a rađa se i trougao nemoguće ljubavi.

U međuvremenu , osetivši lak plen u „ratu protiv terorizma“, suparnički špijuni Nemačke, Engleske i Amerike ustremljuju se na nedužne. Dirljiv, saosećajan, s likovima od kojih čitalac ne želi da se rastane, roman "Veoma tražen čovek" duboko je humano delo, i neobično značajno za naše savremeno doba.

______________________________________ __________________________
ღBokaso
#124 13. Decembar 2015. 21:57
Za one koji vole epsku fantastiku, ali i imaju vremena za 14 knjiga: Robert Jordan - "Tocak vremena"
#125 28. Mart 2016. 21:11

Kanzas, 1959. Putujući cirkus Dijablo osvanuo je jednog jutra u uspavanom Seneka Folsu, izazivajući svojim čarolijama podozrenje i znatiželju meštana. Za cirkusom je u grad ubrzo stigao i specijalni agent FBI-ja Majkl Travis; njegov zadatak je da istraži ubistvo nepoznatog muškarca čije je telo pronađeno ispod ringišpila.

Vođa cirkuske trupe, harizmatični Edgar Dojl, provešće agenta FBI-ja svetom iskrivljenih ogledala iz kojeg se pomaljaju čudni i zagonetni likovi, a njihovi aluzivni odgovori ozbiljno će uzdrmati Travisovu dotad nepokolebljivu veru u činjenice i neoborive dokaze. Kako da ubedi sebe da stvari nisu uvek onakve kako izgledaju? Kako da se prikloni drugačijoj stvarnosti – onoj koja preti da potkopa sva njegova uverenja?

U moćnom trileru sugestivne atmosfere R. Dž. Elori nas znalački vodi kroz briljantne dijaloge i mračne tajne američkih obaveštajnih službi, a njegovi likovi majstori su prefinjene obmane.

"Karneval senki" je manje klasični triler, a više priča o moralu i društveni komentar koji nam na kraju čitanja ostavlja onoliko pitanja koliko je ponudio i odgovora.“
#126 1. April 2016. 21:00
Braneći Jacoba – William LandayU aprilu 2007. godine, u gradiću pored Bostona, u parku koji vodi do škole pronađen je mrtav,izboden nožem, četrnaestogodišnji Ben Riffkin. Ben je išao u paralelni razred s Jacobom. Nikada se nisu podnosili. Ben je često vrijeđao i ponižavao Jacoba pokazivajući otvoreno mržnju ne samo u direktnom odnosu nego i preko Facebooka. Jacob je naizgled običan četrnaestogodišnjak. Smiješan, vrlo šarmantan, zgodan. Zanimaju ga računala, voli razne naprave, videoigre i glazbu. Puno čita ali je vrlo introvertiran. Oduvijek je nosio taj nagovještaj nepripadanja. S njime je teško komunicirati. Jacobov otac je Andy Barber, pomoćnik okružnog tužitelja u svom okrugu. Nakon što je policija došla na mjesto ubojstva on preuzima ovaj slučaj ni ne sluteći da će prvooptuženi za ovo ubojstvo biti upravo njegov sin Jacob. U školi koju su dječaci polazili Andy odmah nailazi na zid tišine i nepovjerenja, dok Jacobovi prijatelji iz razreda, otvoreno na Facebooku, komentiraju tko bi mogao biti ubojica. Svi okrivljuju Jacoba, a slučaj dobiva neviđenu dinamiku koja iz korijena promijeni živote obitelji Barber. U gradu se na jednoj fasadi pojavljuje grafiti: UBOJICA MRZIMO TE, TRUNUT ĆEŠ U PAKLU. Majka Laurie koja je u društvu uvijek briljirala i kao majka i kao supruga i kao prijateljica, koja je bila poznata kao otvorena duša koja svakog razumije, itekako gubi tlo pod nogama. Razdire je užasna krivnja da je ona, kao majka, podbacila. Ne može prihvatiti da djeca u jednom trenutku počinju voditi svoje živote a time imaju i svoje tajne. Brine je i činjenica da su u suprugovoj obitelji nasilje i ubojstva prisutni kroz tri generacije. Jacobov djed služi u zatvoru 40.-godišnju kaznu zbog ubojstva. Može li „gen ubojice“ biti presudan u optužnici protiv Jacoba? Otac ni trenutka ne vjeruje u Jacobovu krivnju i siguran je da njegov sin nije ubojica. Za njega je jedini mogući krivac – lokalni pedofil Leonard Patz. Majka Laurie i nije baš tako sigurna u Jacobovu nevinost. Suđenje počinje. Jamčevina je plaćena, Jacob suđenje čeka izvan pritvora. Porota je izabrana. Jacobov otac Andy bude skinut sa slučaja. Obitelj Barber uzima najboljeg odvjetnika. Istovremeno, kao obitelj posjećuju vrsnu psihijatricu koja piše ne baš svima odgovarajući Jacobov profil. Otkrivaju se mnoge tajne, istine i laži. Obitelj se polako raspada kako se sumnja uvlači u sve pore njihova života. Nepoznati automobili im se pojavljuju oko kuće. Prijatelji nestaju, grad im okreće leđa, a uz to, kako to već biva, počinju i financijski problemi. Barberovi ostaju potpuno sami. Prepušteni svojim sumnjama, nadi, očaju oni ipak pronalaze neke već zaboravljene obiteljske vrijednosti i običaje. Koliko god su ih nevolja i strah udaljili jedne od drugih, one ih i zbližavaju.
Ljubav je slepa, preskace potok i tamo gde ga nema
#127 9. Septembar 2017. 13:41
Luj Žan Kalve "ROLAN BART"
#128 6. Mart 2018. 19:50
Justejn Gorder je jednog čudnog dana napisao savršenstvo koje se zove SOFIJIN SVET.
Eto,moja preporuka za ove dane.
velikoSTOPALOobdukcija vaseg uma
The following users say Thank You to for this useful post:
#129 29. Mart 2018. 14:31
"Fatalista Žak", Deni Didro
#130 24. Septembar 2018. 22:30
Rani Manika - Japanski ljubavnik


Ugovoreni brak
Detetu je suđeno da se uda za čoveka silnog bogatstva. Ali brak će biti prava propast.

Proročanstvo sveštenika se ostvaruje: Naivna devojka sa Cejlona, koju ju je otac na prevaru udao, postaje gospodarica velelepnog imanja u Malaji. Ipak, to je život bez strasti i Parvati žudi da predano voli i bude voljena.

Generalova ljubavnica
Ako želiš da poštediš ćerku, možeš da zauzmeš njeno mesto.

Japanci okupiraju Malaju i oduzimaju Parvati kuću. Ona je primorana da se u trenutku odluči i pristane da bude ljubavnica čoveka koji joj je zakleti neprijatelj. Prvi put će doživeti seksualnu ekstazu, a neprijatelj joj postepeno postaje ljubavnik za kakvim je oduvek čeznula…

Svaki je kraj samo novi početak...
#131 30. April 2020. 14:23
"Testament", Vidosav Stevanović
#132 7. Maj 2020. 12:34
blago cara Radovana Igra
Zivot je poput fudbalske utakmice...pun uspona i padova...
Prikazano od 121 do 132 od ukupno 132
Sva vremena su +1. Trenutno vreme je 00:48.