Lucidni snovi

#1 4. Januar 2013. 18:15
Lucidni snovi
Lucidni snovi su snovi u kojima smo svjesni da sanjamo.

Većina ljudi koji se trude da pamte svoje snove su ovo nekad doživjeli. Moguće je da su se odmah poslije saznanja da sanjaju probudili, ali moguće je da se ostane duže vremena u snu i da smo sasvim svjesni da sanjamo.

Lucidno sanjanje je normalna pojava u toku sna. U toku lucidnog sna mozak i tijelo su u istom fizičkom stanju kao i u najobičnijem (ne-lucidnom) snu.


>>Meni se samo jednom desilo ovako nešto, i odmah nakon toga sam se probudila.

Da li ste Vi imali iskustva s lucidnim snovima? Napišite ukoliko znate nešto o ovome.
... A sve što su uradili, poneo sam na dlanu jedne ruke.
#2 4. Januar 2013. 18:49
Meni se to više puta dešavalo, a baš se nešto i ne trudim da zapamtim svoje snove...
Uglavnom kad nešto loše sanjam, pomislim u snu kako to nije stvarnost, iako izgleda kao da jeste, pošto se u snu sva istraumiram od toga i onda se odjednom probudim.
Nekad čak, pošto sam svesna da je to samo san, uspem nekako da kontrolišem svoje postupke u snu.


#3 9. Februar 2013. 17:50
Negde sam procitala da lucidan san znaci planirati snove, a to svi pokusavamo. Zaista tolko puta zelimo da spavamo i sanjamo nekoga, da sa tim nekim u snu razgovaramo. Sad to nam ne polazi uvek za rukom, ali srecni smo kada nam podje, i kada sanjamo to sto smo pozelei. Recimo, jedna prijateljica rekla je da je zaboravila glas svoga oca i da je nesrecna zbog toga, a te noci sanjala ga je i cula njegov glas, i naravno bila je srecna. Ima tih sitnica, koje ne umemo da objasnimo, ali koji nam znace.Lucidnoe snovie koristile su se civilizacije koje su daleko starije od nase, izucavale tehniku lucidnog sna. E nisu opstale, ko zna dal je uopste moguce imati lucidan san ili je sve samo slucaj.
#4 17. Februar 2014. 14:44
meni se ovo skoro uvijek dogadja
#5 18. Jun 2016. 09:31
Ja uglavnom sanjam nebuloze ili kad sanjam nesto lepo ,sledeceg momenta se probudim i dobijem popizditis.
Jedan lucidni san nikad necu zaboraviti, i to kad sam bio jos dete.Uzasno sam mrzeo jednu matoru komsinicu,jedne noci sam sanjao kako je odsla kod moje mame na kafu i zalila se da su joj doktori odsekli pola dupeta.
Ko mi je drpio traktor majke mu ga bezobrazne?
#6 22. Februar 2018. 13:06
Tzv. "lucidni snovi" postoje.
Njih su proučavali još stragorgčki lekari.
Ti snovi su i tema literature Gotjea...
#7 23. Februar 2018. 22:54
The umjerreno pretežno ali ne svakodnevno.Svjesno obučem kariranu pidžamu,skinem vunene čarape,otvorim teglu,o toem drugi put i uz višesatno mrcvarenje organizma koje se nalazi u tijelu pokušavam da natjeram mozak da spava jer on uvjek,tj.jedan dio mozga spava dok drugi radi u rudniku i naravno obrnuto,jer pokazujemo da postoje fiziološki i hemijski razlozi za san, a ne samo psihološki.Znači,hoću,želim i mogu da biram šta i kako ću sanjati ako sam uistinu to što želim jer ako sma u snu kokoška koja radi u Parizu i ima problem sa probavom,automatski ja želim da izmjenim problem sa probavom i selim se u Zrenjanin.E,ali ako u snu,ovaj put kao obična kokoš koja samo želi da sanja i u tom svom snu uvjek brzopoteno bježim ili hidraulično padam,u lucidnim snovima mogu i hoću da se oduprem,da mu opalim bezbolni šamar ili da se dočekam na noge kao kokoška,mad au ovom slučaju mačka je bolja za to.
velikoSTOPALOobdukcija vaseg uma
#8 24. Februar 2018. 08:13
O lcidnim snovima često je govorio pisac Miodrag Bulatović, tvdeći da mu pomažu u pisanju.
Sva vremena su +1. Trenutno vreme je 03:28.