Ana
kako sam ?!
5. Novembar 2013. 22:35 napisao/la Ana
I kad zaspu svi moje misli u tišini doma prate njih..Znam da s njihovih nebeskih staza i sada po mom životnom putu nebeska prašina pada..I bude mi nekako lakše..Bude mi toplo jer osjećam da njihove oči svaki moj pokret prate..I sada dok tišina u domu vlada nježno grlim svaku misao koja k njima leti..Tišina je sama..Tišina je plava..Tišina je noć mrkla..Tišina je maska koju sam u samoći svukla...Trudim se nositi osmijeh..Trudim se biti lahor,dok u meni bura vlada..I upravo sada moj se dan s njima pozdravlja..I grlim toplinom djeteta,grlim toplinom sestrinstva..Grlim i ne mogu se odvojiti,a znam da moram..Nismo na istim lokacijama..Nismo na istim stazama..Znam da oni više nikada neće doći dolje,ali zato znam da čuvaju mjesto za mene tamo gore..
I kada zaspu svi moje misli u tišini doma prate njih..
Pročitam zapis,zastanem,uzdahnem,a pitanje samoj sebi izleti na glas:Kako sam!?
Odgovora nema..To je kod mene vječita dilema..Dobro sam..Nisam dobro..Dobro sam..Nisam dobro..Idem prespavat,brzo će proć još jedna noć...S jutrom drugačije će misli doć..I dok dogorjeva još jedna svijeća pogled mi padne na stolicu gdje spremna stoji moja odjeća..Sutra ću nakon tri mjeseca crnoj dodati jednu boju..Ljubičastu..
Ana
ajmo...
5. Novembar 2013. 22:35 napisao/la Ana
Dobro jutro lipi moji..Ponediljak,novi tjedan,a sve do pola ga kažu kiša stoji..Nema sunca,nema osmijeha bar ne kod metereologa..Ali,zato tko nama brani da svatko na svoje lice osmijeh stavi..Zanimljive misli prija Slava meni je poslala..Ne želim sada puno razglabati..Jednostavno ću ih i vama ostaviti..Ja ih razumijem..Ja prošlosti ne zamjeram ništa..Kakva je takva je..Dobra je..Moja je..Slijedim tragove,prepoznajem znakove i živim tako..Svađati se s prošlošću ne bi bilo lako..Stoga..Zato..Zbog toga..Zbog nje..Nabacimo osmijeh na lice..Zdravi i veseli bili..Odoh radit i plaću zaradit..A,isplata kad bude..Kaže sinoć Izet u Lud,zbunjen,normalan.."Ti bi da radiš i plaću primaš..Đe to ima..Budi sretan da radiš"..Pa,ajmo!!!!
Pokloni prošlosti svjetlost razumijevanja da bi zasijali odgovori skriveni u njoj. Prošlost shvaćena kao greška, težak je teret. Prihvati je kao bogato iskustvo. Događaji pokazuju put koji si prešao, odredište prema kojem si se uputio. Putnik kome se pravac ne dopada neka kupi kartu za drugačijeg sebe.
Ana
i u dobru i u zlu...
5. Novembar 2013. 22:36 napisao/la Ana
Iako je danas kiša više od pola dana lila,ja sam dosta toga posijala..Ako ne bude leda moglo bi biti svega..Čak sam i jednu mirisnu vrećicu s lavandom napravila,a onda sam odlučila ostaviti sve i odmoriti se..Pa i kada stih ne ide,kada priče posebne nema postoje priče za sva vremena..Evo jedne takve..
Ana
malo odmora...
5. Novembar 2013. 22:39 napisao/la Ana
Svim ženama svijeta slavile one ili ne čestitam 8.mart Dan žena..


usjenivrbe @ 23:12 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 6, 2013
** malo odmora...
Puše li puše..Poneka kapljica kiše na prozor zakuca..Za laku noć ostavljam dva-tri vica..Uz njih i fotku procvjetale raštike oliti kupusa..

Kada je Bog stvorio Adama i Evu, ostale su mu samo još dvije stvari da
im podijeli.
Bog se obrati oboma:
"Još su mi ostale dvije stvari da vam podarim: prva je sposobnost
pišanja stojećki..."
Adam ga prekinu: "Ja, ja hoću to, to bi baš bilo cool, baš bi bilo
lako i praktično za mene ... i zabavnije....!"
Bog pogleda u Evu, Eva klimnu glavom odobravajući i reče: " Zašto ne?
Meni to baš i nije neophodno..."
Bog onda dade Adamu ovu sposobnost. Adam je vrištao od sreće, skakao
gore-dolje, piškio okolo, prskao i trčao po plaži praveći razne figure
u pijesku svojom pišom i diveći se tome što sve može.
Bog i Eva gledaše Adamovu radost, i Eva upita Boga:
"A ta druga stvar koju imaš na dar?"
Bog uzdahnu i odgovori:
" Mozak, Eva, mozak...."
Ana
priroda dušu moju liči...
5. Novembar 2013. 22:41 napisao/la Ana
Volim svaku travku,volim svaki cvijet..Kad se priroda budi odmah mi je ljepši cijeli svijet..Posebno mi je draga slikica svaka nastala u pauzi od rada..
Nebo plavo,cvijet do cvijeta proljeće će bajam cvjeta..Narcisi zažutili,proljeću se nasmiješili... Čamac su valovi u kraj Matice naslonili...
Prikazano od 76196 do 76200 od ukupno 76220