Ana
prije nego zaključam...
5. Novembar 2013. 12:55 napisao/la Ana
Dok "pčele"radilice užurbano rade,otkucava tišina još jednog dana..Prstima sljepoočnice pritišćem..Očiju sklopljenih dozivam riječi..Dolaze kao bujice..Slijevaju se kao rijeka puneći osušena korita..Riječi,riječi,gdje ste bile..Zašto ste me napustile..Plač ne vrijedi,u oku suza samo žulja,riječi ispisuje moja ruka..Razbile su tišinu pred kraj još jednog radnog dana..
Sat kuca sve glasnije i glasnije..Tišina počinje žurbom bubnjati..Pet minuta do tri,mogla bih ja polako kući..
Pucketa u aparatu za vodu..Gasim ga..Radio je već ugašen..Željoteka još jednog dana pri kraju..Kompjuter ugašen..Kopirni ugašen..
Zaključavam jedna,druga,treća vrata..Četvrta zaključavam kad iziđem..Svakodnevni uredski ritual..Otključavam i zaključavam..Bojim se da sam samo ključar postala,a oni i nisu baš na cijeni,a trebali bi biti..
Spremila sam papirić,škrabotine pred kraj radnog vremena..U torbi napipam sunčane naočale..Stavljam ih..Dan je sunčan i vjetrovit..
Idem polako preko pruge,onda rivom pa uz hotelsku i eto me kući..
Negdje na početku hotelske okret i škljoc..
Ana
jel me netko tražio :-)
5. Novembar 2013. 12:56 napisao/la Ana
U tišini ozvučile se misli nečujne..Kidaju se zore plavetnilom ovite..Negdje u bespućima zaigrali kristalići obojani bojama suza..Bezbojni,bistri,prozračni kristalići blješte u suncu punom kišne vedrine..Uz moje dopuštenje sve se pomješalo..Sve je tako nestvarno i nepojmljivo,a opet tako mirno i skladno..Zašto moram utkati misli da mirišu na boje rime..Otišli su u nepovrat svemirski trubači na krilima im košare pune pjesme..Okreću se,mašu mi svjedoci nekog posebnog mira koji sam oko sebe prostrla..
Zadovoljna odrađenim polako mješam sastojke koje život svakodnevno nudi..Samo pažljivi,samo smireni uspjevaju..Potrebno je na poseban način prateći redoslijed sastojke dodavati kolač života zaštiti da se prije vremena ne pokvari..Koliko će nečiji kolač života trajati nitko ne želi saznati..Koliko na sebi trebamo poraditi svatko bi to za sebe trebao znati..Da je priroda čudo,da nam može učiteljica cijeli život biti,da se za tjedan dana puno toga može učiniti..Prije tjedan dana slikala sam grane bez lišća..Prolistali su sretni uz osmijeh sunca..Vinuli se jablani u visine nebu plavom poljubac dali,očito je da su sastojke života uspješno promješali..Vlaga,sunce i nebo plavo zelenu ljepotu im je dalo..
Ana
kad jezero more ljubi...
5. Novembar 2013. 12:57 napisao/la Ana
I tako radi se..čovjek bi rekao mic,po mic..ali nije tako..za dva dana dosta se toga uradilo..triba samo strpljivo i polako..nebo strpljive voli..
Nije baš da se mogu pohvaliti nekom poetskom ili proznom inspiracijom..sva sam se u neku stvarnost dala..skoknem ovako navečer malkicu do fejs stranice,dođem ovdje k vama..žao mi je što sam svoju stranicu na youtubu zanemarila..bojim se zaboravit ću gdje su mi i programi za izradu videa..zanimljivo i nije toliko loše sjediti za laptopom,a nered okolo vas..naravno kad je u pitanju radni nered..znak da će nakon njega okolina koja vas okružuje biti ljepša i udobnija..kiša nam nije jučer ni danas padala..sada već i bura puše..
..a tamo ne tako daleko od mene..jezero k moru juri..more jezero ljubi..mješa se slatko i slano..poljubac prirode ima posebnu i dražesnu čar,a naša "šufitarka"
Ana
počelo je počelo...
5. Novembar 2013. 12:57 napisao/la Ana
Odsutna - iz opravdanih razloga...U stanu koda je atomska pala,a sutra će bit još gore...Slikicu sam našla na netu..Nije baš ovako,ali skoro...Lipo pajkite,blogeri moji...Mene čeka minimalno tjedan dana,prašine...
..uvijek zasja sunce...Andriana je s balkona i dugu objektivom uhvatila..Prošetala je gradom i nekoliko lijepih motiva slikala,a ja sam jednostavno tri slikice od nje pokupila..Lip je moj mali gradić..Pogledajte samo sve te boje..
Ana
...OSJEĆAJ
5. Novembar 2013. 22:26 napisao/la Ana
Koračam danas,
poruku srca nosim...
Koračam danas,
užurbanost je u duši...
Koračam vremenskim
prostranstvima...
Razbijam svake sumnje,
uvijam ih u prozirnost života...
U otkucajima jutra mjerim bilo dana...
Smireno krvotokom mojim rasipam
crvenu boju života i ljubavi...
Sretneš li me,
u osmijehu prepoznaj se.
Prikazano od 76196 do 76200 od ukupno 76236