*sun
5. Decembar 2018. 00:54 napisao/la *sun
-"Šta je sreća?"

Upitao me je gospodin naspram mene, razdvajao nas je sto, sedeo je na daleko boljoj stolici od mene, sede kose, i sređene brade, u čistoj i namirisanoj odeći.

-Mislim da je sreća biti star i biti živ, vidite, te bore kad se nasmejete, te bore i pokazuju koliko ste ustvari srećni. Dosta je to kompleksno pitanje, a svako ima neku verziju priče za sreću. Ali, starost je za mene ultimativna sreća.
To su godine kad više ne moraš da se plašiš otkaza, ili kiksa na poslu, jer obezbeđen si. To su godine kad imaš odraslu decu koja te pitaju svakog dana kako si. Godine kada se setiš dok držiš svoje unuče, kako si, isto tako držao svoje dete. Kada više nigde ne žuriš, i kada se uspavaš i ne stigneš da odeš na pijac. Godine kada se u suštini posvetiš sebi, i onu ušteđevinu troškariš na neko putovanje, ili misliš da je vreme da promeniš stil oblačenja, jer se u duši još uvek osećaš mlado. Kad piješ bez brzanja prvu, crnu kafu. Ali, ultimativna, bombastična sreća je kad sve to radiš sa osobom sa kojom si dočekao starost.
Komentari
Petar 10. Decembar 2018. 01:57
1 Vote
Mudrost života.
Petar