Haruno Sakura
30. Avgust 2019. 21:52 napisao/la Haruno Sakura
Ne znam da li mi je teže nešto početi ili završiti. Sve su stvari u životu nekako kao rođenje i smrt. Kada se dete rodi ono plače jer po prvi put udiše vazduh, pluća mu se pune kisikom, proširuju se i to boli. Smrt? Pa to neću ni da komentarišem. Jeste li znali da je najbolnija i najgora smrt izazvana gušenjem? Mada u suštini sve je to strašno. Šta bi drugo i mogli pročitati na mojim blogovima. Samo neka tuga i očaj. Zamislite tek kako je u mojoj glavi. Ili bolje nemojte.
Jeste li znali da mravi poseduju inteligenciju? Da ratuju? Čak vode zarobljenike nazad u svoje leglo. Nemam pojma zašto ovo pišem, valjda jer mi je interesantno. Uostalom ovo je moj blog mogu napisati sve što želim. Ko sam ja uopšte i zašto pišem ove blogove? Pa ja sam samo jedan ego i još nekoliko ličnosti koje se bore da vladaju. Sve te ličnosti pokušavaju upravljati mojim egom ili ga zameniti? Odlično, sad ću i o ovome da razmišljam i istražujem.
Pre toga volela bih da prokomentarišem priču "The Egg". Jako dobra teorija, definitivno nešto što bi se meni svidelo. Svi mi toliko drugačiji, a opet svi prolazimo kroz sva ta iskustva. Najbolje od svega je da sve što uradimo, radimo zapravo sebi. Što je donekle nešto i što nas uče. Bar znam da mene jesu. Čini mi se da sam to čak videla u nekom filmu. Tu je čovek govorio da pre nego nekome nešto napravi prvo sebe stavi na njegovo mesto i razmisli da li treba nešto uraditi. To je prilično teško jer postoji toliko ljudi sa kojima niste kompatibilni i čiji način razmišljanja ne razumete. Posebno kada neka osoba radi vama nešto što vi mislite da ne bi mogli pa to razumete još manje. Mada uvek možete pokušati naći neko objašnjenje ili što bi rekli, izgovor. U ovoj priči najviše mi se sviđa ideja koja govori o tome da sam fetus koji treba postati bog. Naravno i ideja o tome da si, povredivši mene, svaki put povredio sebe. Takođe, o onome da su sve religije donekle u pravu. Kako bi jedan moj drugar rekao on se drži jedne religije i veruje u nju jer se plaši da će "skrenuti s puta" ako sazna neke nove stvari. Zapravo to i jeste posledica neznanja, vera. Jednostavno praćenje pravila jer prosto veruješ u njih.
Setila sam se šta sam htela reći, jedan mrav poseduje inteligenciju, a ti ne.

Komentari
Nema komentara. Prijavi se ili Registruj se da budeš prvi/a.