Boban Boban (Flari)

Boban blogovi

Boban
K R O K I
3. Septembar 2013. 20:32 napisao/la Boban
Da li je vredno zbog života odreći se života. Da li je vredno ići linijom manjeg otpora. Biti glista ili biti čovek , koji teži savršenstvu,iako svestan da to nikada neće dosegnuti. Da li je vredno provući se kroz život neprimećen. Da li je vredno razmišljati o smrti a život ne poznavati i ne razumeti. Da li je vredno ne živeti svakog trena,Već živeti od juče i za sutra. Eto to mi je proletelo kroz glavu, i želim da podelim sa nekim.
Boban
ŽRTVA
3. Septembar 2013. 06:44 napisao/la Boban
Šta je pravednije i bolje,preče,dostojnije našega divljenja rušenje ili gradjenje. Ko je u pravu, onaj koji gradi ili onaj koji razgradjuje. To je nemogućepresuditi.Gradjenje i rušenje su dva lica naše ljudske sudbine, dva oprečna vida iste nužnosti.Gradi se i ruši sa istim smislom,iako sa suprotnim ciljevima.Ali žrtva kojom plaćamo gradjenje ili rušenje uvek je svetinja iostaje kao svetinja iznad svi gradjenja i rušenja.
Boban
Ž E N A M A
1. Septembar 2013. 15:48 napisao/la Boban
Žene,ja ne znam kome ste vi bile blaga kiša jutarnja, ali u naš život ulazite kao pljuskovi nošeni vihorima. Preko vaših belih tela peni se bučno život naš, zaustavlja se u virove i pada strmoglavce. Tu mudrost nije lek, ni starost ne pomaže, i kad sve umukne, vaš je glas još u bilukrvi moje. Zbog vas se mudračeve oči mute i svetačke oči blede.
Prikazano od 71 do 73 od ukupno 73